Οι Hehe Art στο σχολείο σας!

Από το 2010 συνεργαζόμαστε με παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, υλοποιώντας το πρόγραμμα ελεύθερου παιχνιδιού με αισθητηριακά υλικά "Messy Play with Hehe Art" και το πρόγραμμα κεραμικής και πηλογλυπτικής "Παίζουμε με Πηλό και Φαντασία". Οι συναντήσεις είναι είτε αυτοτελείς με κάποιο συγκεκριμένο θέμα, είτε πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε μόνο με τα παιδιά και τις παιδαγωγούς ή με τα παιδιά και τους γονείς τους! Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται είτε στο χώρο μας στη Θεσσαλονίκη, είτε στο δικό σας χώρο, οπουδήποτε στην Ελλάδα!        

1. "Messy Play with Hehe Art"!  

Mαζεύουμε τα πολύτιμα -και αγαπημένα όλων των παιδιών- υλικά μας, και σας υποδεχόμαστε στο χώρο μας ή ερχόμαστε στον δικό σας, για να παίξουμε το πιο φυσικό, ελεύθερο και χαρούμενο παιχνίδι, που μπορεί να λερώνει, αλλά είναι τόσο πολύτιμο για την ανάπτυξη των παιδιών!

Προσφέροντας σε μεγάλες ποσότητες φυσικά και καλλιτεχνικά υλικά (όπως πηλό, χρώματα, άμμο, αλεύρια), καθώς και τα κατάλληλα εργαλεία, και δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες σεβασμού και ελευθερίας, τα παιδιά μπορούν να πειραματιστούν & να εκφραστούν ελεύθερα, να καλλιεργήσουν τις κοινωνικές δεξιότητες & την αυτοπεποίθηση τους, να συγκεντρωθούν και να δημιουργήσουν, να παίξουν χωρίς να ανησυχούν μήπως λερώσουν ή λερωθούν, να ενθουσιαστούν και & εκφραστούν, να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν και να μάθουν.

Το παιχνίδι αυτό είναι ιδανικό για παιδιά από 16 μηνών ως και 6 ετών. Το διασκεδάζουν όμως εξίσου και μεγαλύτερα παιδιά, καθώς και ενήλικοι! 

 

2. "Clay Play with Hehe Art: Παίζουμε με Πηλό και Φαντασία"

Προσφέροντας μεγάλους όγκους φυσικού πηλού και δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες ελευθερίας, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη γήινη γοητεία αυτού του μοναδικού υλικού, εκφράζονται και εκτονώνονται, αντιμετωπίζουν τυχόν απογοητεύσεις, δημιουργούν πρωτότυπα έργα, καλλιεργούν ομαδικότητα και αυτοπεποίθηση. Το πρόγραμμα προσαρμόζεται στις αναπτυξιακές ανάγκες της κάθε ηλικίας και στις θεματικές ενότητες που διδάσκονται στο σχολείο, ενθαρρύνει όλα τα παιδιά, ακόμα και τα πιο διστακτικά, να εμπλακούν και να προσφέρουν την πολύτιμη ενέργειά τους!

Τα αποτελέσματα των ενεργειών τους είναι πάντα μια έκπληξη! Το αισθητηριακό παιχνίδι σύντομα γίνεται και συμβολικό, και ολόκληροι κόσμοι ξεπροβάλλουν μέσα από τις σκέψεις και τις προτάσεις τους! Δεινόσαυροι, μυθικά τέρατα, χάρτες, πόλεις, καράβια, καρχαρίες και τόσα ακόμα θέματα και συνδυασμοί…όλα μέσα από την ανεξάντλητη φαντασία των παιδιών! Συγχρόνως, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια γνωριμία με την ιστορία της κεραμικής τέχνης, για μια επαφή με τη γη και τα εργαλεία της! 

Ενδεικτικά θέματα

Η οικογένεια μου, ο εαυτός μου, το σπίτι μου, παιδικά παιχνίδια, τα μουσικά όργανα, το δάσος και τα έντομα, η πόλη μας, η Γη μας, το Σύμπαν, η εποχή των δεινοσαύρων, ζωντανεύοντας μύθους, φτιάχνοντας χάρτες, αρχαίοι πολιτισμοί, και πολλά ακόμα!

Το παιχνίδι αυτό προορίζεται για παιδιά από 4 ως 12  ετών. Αποδεικνύεται όμως πολύ χρήσιμο και για ομάδες εφήβων και ενηλίκων!  

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σχεδιάσουμε παρέα μια εκδήλωση που θα μείνει αξέχαστη σε μικρούς και μεγάλους!