Σεμινάρια Messy Play

Τα τελευταία 5 χρόνια η Ελένη και ο Έκτορας, μοιράζονται τις γνώσεις και τη πολυετή τους εμπειρία γύρω από το messy play, το ανέμελο δηλαδή και ελεύθερο παιχνίδι με αισθητηριακά υλικά, που πριν από 10 χρόνια πρωτοέφεραν στην Ελλάδα! Διοργανώνοντας σεμινάρια και εκπαιδεύσεις είτε στο χώρο τους, είτε σε συνεργασία με δομές όλης της Ελλάδας, αλλά και διαδικτυακά πλέον, επικοινωνούν την αναγκαιότητα του παιχνιδιού αυτού, που βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών και που είναι τόσο απαραίτητο για την ολοκληρωμένη τους ανάπτυξη. Το σεμινάριο κοντά τους είναι μια απολαυστική, δημιουργική διαδικασία, που, πέρα από τις πολύτιμες γνώσεις που προσφέρει, επιτρέπει στις συμμετέχουσες/οντες να ξαναγίνουν παιδιά παίζοντας, να εξερευνήσουν τις στάσεις τους γύρω από το λέρωμα και το χάος και να εμπλουτίσουν τις πρακτικές τους με αυτό το πολύτιμο εργαλείο, με τα μοναδικά και αναντικατάστατα οφέλη.

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων γίνεται είτε δια ζώσης είτε ως webinar. 

Το επόμενο messy play webinar (δείτε το εδώ) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 06/09. Πρόκειται  για μια 3ωρη συνάντηση όπου θα αναλυθεί η σημαντικότητα του messy play για την ανάπτυξη του παιδιού, η σχέση του με την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και θα προταθούν τρόποι παιχνιδιού στο σπίτι ή στο σχολείο, για παιδιά τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης. 

Τα επόμενα αναλυτικά δια ζώσης σεμινάρια, τα οποία προσφέρουν τις απαραίτητες γνώσεις, τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές, για μια πιο  ολοκληρωμένη εικόνα της εμπειρίας και του βάθους του messy play, θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 20/09 (δείτε το εδώ) και στην Αθήνα την Κυριακή 11/10 (δείτε το εδώ). Φυσικά θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!   

Επίσης το σεμινάριο προσφέρεται σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, ως εκπαίδευση των παιδαγωγών του σχολείου και με βιωματικό παιχνίδι με τα παιδιά του σχολείου.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να διερευνήσουμε παρέα τις ανάγκες σας και να βρούμε τον ιδανικό τρόπο συνεργασίας ώστε να μπορείτε και εσείς να προσφέρετε τις απαραίτητες messy play συνθήκες στα παιδιά με τα οποία επικοινωνείτε και παίζετε!! 

Εδώ μπορείτε να δείτε ενδεικτικά κάποιες κριτικές για τα σεμινάρια μας!