Παίζουμε με Πηλό & Χρώματα (4-12 ετών)

 

 

Οι ομάδες "Παίζουμε με Πηλό & Χρώματα" απευθύνονται σε παιδιά από 4-12 ετών, αλλά και στα μικρότερα αδέρφια τους σε περίπτωση που το επιθυμούν, όπως επίσης και στους γονείς τους.

Στις συναντήσεις αυτές μοιραζόμαστε με τα παιδιά το πιο πολύτιμό μας υλικό, τον φυσικό πηλό Κρήτης. Η γήινη υπόσταση του οικουμενικού αυτού υλικού ενθουσιάζει άμεσα τα παιδιά, τα οποία αφοσιώνονται και εξερευνούν, ανακαλύπτουν την τέχνη της γλυπτικής και της κεραμικής, ανοίγουν νέους δρόμους επικοινωνίας, και χωρίς καν να το ξέρουν, ενώνονται με τη γη και δημιουργούνε με αυτήν. Παίζοντας με μεγάλους όγκους, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν και να εκτονωθούν, να αντιμετωπίσουν τυχόν απογοητεύσεις,να μάθουν ότι τα χέρια τους έχουν δύναμη και ικανότητα να δημιουργούν πρωτότυπα έργα, να καλλιεργήσουν ομαδικότητα και αυτοπεποίθηση.

Mπορεί η ενασχόληση με τον πηλό να φαίνεται σαν ένα απλό παιχνίδι, είναι όμως κάτι πολύ περισσότερο, και αν η επαφή μαζί του ξεκινήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα και υπό τις κατάλληλες συνθήκες, αποτελεί μοναδικό εργαλείο για την ενίσχυση της συναισθηματικής, κινητικής, γνωστικής, κοινωνικής και δημιουργικής ανάπτυξης των παιδιών. Ενθουσιάζει τα παιδιά και παρασύρει τους μεγάλους, ανεξάρτητα από ικανότητες και ηλικία του καθενός. Προσφέρει χαλάρωση και ξεκούραση, χαρά και ικανοποίηση, αλλά και σημαντικές καλλιτεχνικές δεξιότητες, ενώ παράλληλα ασκείται το σώμα, το πνεύμα, η συγκέντρωση και η δημιουργικότητα.

Πέρα από τις προσωπικές κατασκευές που μπορεί το κάθε παιδί ή γονιός να δημιουργήσει, το παιχνίδι συχνά γίνεται ομαδικό, ολόκληρες ιστορίες ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια των παιδιών, καθοδηγούμενες από την φαντασία και την ελευθερία της σκέψης τους: εντυπωσιακά κάστρα, παράξενα ζώα, γέφυρες και τούνελ, οχήματα, πισίνες κι αγροκτήματα, αρχιτεκτονικά τοπία, ιστορικά θέματα, γεωγραφικά στοιχεία και πόσα ακόμα.
Φυσικά τα χρώματα, αλλά και τα υπόλοιπα υλικά του χώρου, μπορούν πάντα να χρησιμοποιηθούν, σε περίπτωση που υπάρχει τέτοια διάθεση!

Σε περίπτωση που θέλει να παίξει και ο γονιός με το παιδί του δεν υπάρχει έξτρα κόστος, και πάντα ενθαρρύνουμε τους γονείς να εξερευνήσουν το πολύτιμο αυτό υλικό. Εάν κάποιος/α επιθυμεί καθοδήγηση σχετικά με τη δημιουργία κεραμικών και τη δυνατότητα να ψήνει τα αντικείμενα που δημιουργεί, αυτό είναι εφικτό, με μια μικρή χρέωση για τα υλικά και τα έξοδα του φούρνου.

Κόστος συμμετοχής: 40€ ο μήνας (οι 4 συναντήσεις) για το ζευγάρι παιδιού-γονιού, 65€ τα δύο αδέρφια. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα μεμονωμένης συνάντησης σε περίπτωση που αυτό χρειάζεται (όπως για μια δοκιμαστική συνάντηση, οικογένειες που μας επισκέπτονται από την επαρχία και άλλες ειδικές περιπτώσεις) με κόστος 12€ ανά συνάντηση, 18€ για τα δύο αδέρφια.

Για πληροφορίες/κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στο 2310911941, είτε με μήνυμα στο info@hehe-art.com είτε στο fb.