Mindful Clay - Κεραμική για ενήλικες

Mindful Clay - Ομάδα Ενηλίκων

Έναρξη 20/09 19:30 - 21:30 

Το μυαλό μας, ενεργητικό και άοκνο, συνεχώς περιπλανιέται σε σκέψεις, αναμνήσεις, ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον, χωρίς πάντα να επιθυμούμε κάτι τέτοιο και συχνά χωρίς να μπορούμε να το ελέγξουμε και να το σταματήσουμε. Η περίοδος που διανύουμε εύκολα μπορεί να μας οδηγήσει σε συναισθήματα άγχους, αγωνίας ή ανασφάλειας, κάτι που φυσικά επηρεάζει την υγεία μας στο σύνολο, ψυχικά και σωματικά.

Ευτυχώς, υπάρχουν εργαλεία μέσα μας αλλά και γύρω μας, που μπορούν να μας βοηθήσουν να επαναφέρουμε την επίγνωση στην παρούσα στιγμή, που μπορούν να μας προσφέρουν χαλάρωση, εξάσκηση της δημιουργικότητας και της φαντασίας μας, σύνδεση με τον εαυτό μας και αυτογνωσία, χωρίς επικρίσεις ή αυστηρές προσδοκίες. Όλες και όλοι μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να παρατηρήσουμε με προσοχή και να εστιάσουμε στο εδώ και τώρα. Μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να βρίσκει χαρά, γαλήνη, ανακούφιση, στον παρόν του, ανακαλύπτοντας συγχρόνως τη μαγεία της αρχαίας τέχνης της κεραμικής!

Μέσα από αυτές τις βιωματικές συναντήσεις λοιπόν, θα ανακαλύψουμε τη μαγεία του φυσικού πηλού, καθώς θα τον αγγίζουμε, θα τον ακούμε, θα τον παρατηρούμε και τον χειριζόμαστε. Οι προσωπικές μας ιστορίες θα αποτυπωθούν πάνω του και θα τον μεταμορφώσουν, σε μια διαδικασία ενδοσκόπησης και αναζήτησης, καθώς θα αφουγκραζόμαστε την εσωτερική μας φωνή, συντονίζοντας και ελέγχοντας την αναπνοή μας. Καθώς το σώμα μας θα δίνεται στην προσπάθεια για το "κεντράρισμα" του πηλού πάνω στον τροχό, θα απολαύσουμε την πολύτιμη ευκαιρία να αφοσιωθούμε στη στιγμή, να ενωθούμε με τον πηλό και να μάθουμε να αγαπάμε τα λάθη μας - κατ' επέκταση και τον εαυτό μας - μαθαίνοντας συγχρόνως βασικές αρχές της κεραμικής και της πηλογλυπτικής.

 

***************************************

Για τη συμμετοχή στην ομάδα δε χρειάζεται κανένα είδος «ταλέντου» ή προηγούμενης καλλιτεχνικής εμπειρίας. Ίσα-ίσα, είναι μια μοναδική ευκαιρία να ασκήσουν τη δημιουργικότητά και τη φαντασία τους άτομα που για τον οποιονδήποτε λόγο θεωρούν ότι «δεν είναι δημιουργικοί» ή που πιστεύουν ότι δεν έχουν καλλιτεχνικές ικανότητες.

***************************************

 

Το κόστος είναι 70€ ο μήνας (4 συναντήσεις). Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται το κόστος των υλικών και του ψησίματος.

***************************************

Για κρατήσεις χρειάζεται να συμπληρώσετε την  αίτηση που θα βρείτε εδώ. 

Για όποια πληροφορία χρειάζεστε μπορείτε να απευθυνθείτε με προσωπικό μήνυμα στη σελίδα Hehe Art, Play & Therapy, είτε με email στο [email protected] είτε στο 2310911941.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες, οπότε χρήσιμο είναι να κάνετε την κράτησή σας νωρίς!

****************************************

Κάποιες πληροφορίες σχετικά με την ενσυνειδητότητα και το φυσικό πηλό.

* Ενσυνειδητότητα είναι η γνώση που αποκτούμε όταν -με πρόθεση- παρατηρούμε την εμπειρία του παρόντος, και συνεπώς έχουμε επίγνωση, σε σωματικό, γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο, με άνευ όρων αποδοχή και χωρίς επικρίσεις. Προωθεί τη σωματική και την ψυχική υγείας καθώς είναι πολύ αποτελεσματικά για τη μείωση της θλίψης και του άγχους, για την αύξηση της εσωτερικής ισορροπίας και της ψυχικής ανθεκτικότητας, την καλλιέργεια της αυτογνωσίας αλλά και της ενσυναίσθησης, τη βελτίωση της επικοινωνίας και των σχέσεων.

* Ο φυσικός πηλός είναι το μαγικό χώμα της γης μας, ένα υλικό που έχει προσφέρει στους ανθρώπους πλούσια δώρα, από την αρχή της ύπαρξής μας. Ένα υλικό οικολογικό, μαλακό και ευμετάβλητο, που ανταποκρίνεται στις δικές μας αποφάσεις, συγχωρεί τα λάθη μας και μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε και να εκφράσουμε τα συναισθήματα και τις ιδέες μας. Θεραπευτικό από τη φύση του, αν χρησιμοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο, μπορεί να σταθεί πολύτιμος σύμμαχος δίπλα μας και να μας βοηθήσει να χτίσουμε δεξιότητες ζωής, όπως υπομονή, συγκέντρωση, θετική αυτοεικόνα, αυτοεκτίμηση, διαχείριση άγχους κλπ.