Οι ομάδες παιχνιδιού στο Hehe - Καλοκαίρι 2021

Πλησιάζουν επιτέλους οι ημέρες να βρεθούμε, μετά από καιρό, και μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη είναι η χαρά και η ανυπομονησία μας να παίξουμε και να επικοινωνήσουμε με εσάς και τα παιδιά σας!!

Στο Hehe γνωρίζουμε καλά πόσο πολύ χρειάζονται τα παιδιά (αλλά και οι ενήλικοι!) μια συχνή και σταθερή επαφή με ποιοτικά αισθητηριακά υλικά, κοντά σε άλλους ανθρώπους, σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.

Γνωρίζουμε, επίσης, πόσο έχει λείψει από τα παιδιά το μη-κατευθυντικό αισθητηριακό παιχνίδι, αλλά και πόσο πολύ το χρειάζονται μετά από όλους αυτούς τους μήνες καραντίνας. Όλα αυτά τα παιχνίδια, που τόσο μπορεί να λερώνουν ή να ανακατεύουν, είναι απαραίτητα περισσότερο από ποτέ για την έκφραση, την εκτόνωση και τη χαρά των παιδιών, προσφέροντας συγχρόνως σε όλους τομείς της ανάπτυξης, στην αισθητηριακή ολοκλήρωση, στη ψυχική ανθεκτικότητα, στη συναισθηματική έκφραση και την κοινωνικοποίηση! ερισσότερα για τα οφέλη του αισθητηριακού παιχνιδιού μπορείτε να δείτε εδώ.)

Θα φροντίσουμε λοιπόν, και αυτό το καλοκαίρι, να πραγματοποιηθούν οι ομάδες μας στο hehe με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο, ώστε να έχουμε ξανά την ευκαιρία του ανέμελου, δημιουργικού παιχνιδιού σε ομάδες! 

Ξεκινάμε από την εβδομάδα 22/05, φιλοξενώντας ατομικές συναντήσεις παιχνιδιού, ενώ από τις 01/06 ξεκινούν και οι ομαδικές συναντήσεις, που τόσο, μα τόσο, πολύ τις περιμένουμε!! 

O χώρος στο hehe 

Ο χώρος μας είναι αρκετά μεγάλος και ο αριθμός των παιδιών στις ομάδες θα είναι τέτοιος, ώστε να μπορούμε να κρατάμε τις κατάλληλες αποστάσεις, αλλά και να παίζουμε παρέα με άλλους ανθρώπους

Οι συναντήσεις μας θα πραγματοποιούνται κυρίως στον εξωτερικό, αλλά και στον εσωτερικό χώρο, όπου τα παιδιά θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα και να δοκιμάζουν ό,τι επιθυμούν από τα παρακάτω σημεία ενδιαφέροντος, ανάλογα από τον τύπο ομάδας που θα επιλέξετε: 

 

 
1. Κέντρο Κηπουρικής (χώμα, φυτά, εργαλεία)       
2. Κέντρο Άμμου & Νερού (άμμος, νερό, εργαλεία)   
3. Κέντρο Χρωμάτων (χρώματα, πινέλα, εργαλεία, χαρτόνια)  
4. Κέντρο Εύπλαστων Υλικών (πηλός, πλαστελίνες, εργαλεία)  
5. Κέντρο Κουζίνας (βρώσιμα υλικά, νερό, εργαλεία)
6. Κέντρο παρατήρησης & πειραμάτων (δοκιμαστικοί σωλήνες, μεγεθυντικοί φακοί, κυάλια, μαγνήτες κ.α.)
7. Κέντρο Ανάγνωσης & Γραφής (βιβλία, δίσκος άμμου, κεραμικά γράμματα, υλικά γραφής κλπ)
8. Κέντρο Κουκλόσπιτου (κουκλόσπιτο, έπιπλα, κούκλες)
9. Κέντρο Κατασκευών (τουβλάκια, ξύλο, εργαλεία)
10. Κέντρο Γυμναστικής (όργανα pikler, σανίδες/σβούρα ισορροπίας, βραχάκια, δοκός κ.α.)
11. Κέντρο Μουσικής (μουσικά όργανα, αυτοσχέδια οργανάκια)
12. Κέντρο Μοντεσσόρι (ξύλινα επιτραπέζια παιχνίδια, υλικά της φύσης κ.α.)

  

 

Υλικά που μπορεί να βρείτε στο χώρο μας

Τα υλικά μας κατατάσσονται σε τρεις γενικές κατηγορίες, όπως προτείνεται από τους θεωρητικούς του αισθητηριακού παιχνιδιού, ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να βρουν τα υλικά που να ταιριάζουν με τις αισθητηριακές τους ανάγκες και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους για εξερεύνηση, έκφραση και δημιουργία.  

Ξηρές Υφές

όσπρια, άμμος, ρυζάκια, φύλλα, χαρτιά, κραγιόνια, υφάσματα, κοχύλια, ξύλα, αλεύρια, σόδα φαγητού, δημητριακά, χώμα, άβραστα ζυμαρικά,  σπόροι, πομ-πομ, μπάλες βαμβακιού, κ.α.

Ενδιάμεσες υφές (ούτε ξηρές, ούτε τελείως κολλώδεις)

Πηλός, πλαστελίνη, αλεύρια, μαγειρεμένα ζυμαρικά, moon sand, cloud sand, νερό, πάγος, διάφορα φρούτα, κ.α.

«Messy» Υφές – κολλώδη υλικά

oobleck, λάσπη, τέμπερες, γιαούρτι, ζελέ, slime, σαπουνόφουσκες, κ.α.

 

Πρόγραμμα Ιουνίου

Συνεχίζουμε με τις αγαπημένες μας Messy, Sensory & Clay Play ομάδες μας, αλλά, από αυτή τη σεζόν, προσθέτουμε, μια ακόμα πρωτότυπη ομάδα: τη Sensory & Montessori Play, για παιδιά 1-4 ετών.

Οι συναντήσεις μας ξεκινάνε την πρώτη εβδομάδα του Ιούνη (από Τρίτη 01/06).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το οποίο αφορά όλο τον Ιούνιο, και μια μικρή περιγραφή της κάθε ομάδας! Το σίγουρο είναι πως, όποια ομάδα και να επιλέξετε, τα παιδιά θα περνάνε τέλεια σε όλες!!  

 

Τρίτη        

10:30 – 12:30      Hehe Play Bubble                     (1.5 – 4 ετών)  

18:00-19:00         Messy & Clay Play                         (1-4 ετών)

19:10-20:10         Messy & Clay Play                         (2-8 ετών)

 

Τετάρτη

12:00-13:00        Messy & Clay Play                          (1-4 ετών)   

18:00-19:00        Messy & Clay Play                          (1-4 ετών)

19:10-20:10        Messy & Clay Play                          (2-8 ετών)

 

Πέμπτη

10:30-12:30        Hehe Play Bubble                       (1.5 – 4 ετών)

18:00-19:00        Sensory & Montessori Play           (1-4 ετών)

19:10-20:10        Messy & Sensory Play                     (2-8 ετών)    

 

Παρασκευή

18:00-19:00        Sensory & Montessori Play          (1 – 6 ετών)

19:10-20:10        Messy & Sensory Play                     (2-8 ετών)

 

Σάββατο

11:00 – 12:00     Messy & Clay Play - Mixed Age    (2-99 ετών)

 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα μπορείτε να "κλείνετε" το χώρο για προσωπική σας χρήση, για συναντήσεις μικρών ομάδων παιδιών, είτε για μικρά πάρτι. 

Επίσης, μεμονωμένες δράσεις μας θα ανακοινώνονται στις σελίδες μας "Hehe Art, Play & Therapy"  & "Messy, Sensory & Clay Play, with Hehe Art".

 

Περιγραφή των ομάδων

Messy & Clay Play : Ανακατεύουμε, αγγίζουμε, πειραματιζόμαστε, δημιουργούμε...πρόκειται για τις γνωστές messy ομάδες μας, όπου τα παιδιά, αλλά και οι γονείς αν επιθυμούν, έχουν την ευκαιρία να παίξουν με υλικά που, λίγο ή πολύ, λερώνουν, και να εξερευνήσουν σε βάθος το φυσικό πηλό, φτιάχνοντας μαζί με τον Έκτορα μεγάλα, μοναδικά, γλυπτά...δεινόσαυροι, κάστρα, δελφίνια και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε εμφανίζεται μπροστά μας χάρη στη φαντασία των παιδιών!

Messy & Sensory Play : Παρόμοιες με τις παραπάνω ομάδες, με αισθητηριακά υλικά που λερώνουν, αλλά και με άλλα που δε λερώνουν και τόσο, καθώς και με κάποια από τα ξύλινα παιχνίδια του χώρου. Κατάλληλες για όλα τα παιδιά, ιδανικές για παιδιά που μπορεί να έχουν δισταγμό με το πολύ λέρωμα, ή που μπορεί να έχουν κάποιες αισθητηριακές ευαισθησίες, ή που μπορεί να χρειάζονται παραπάνω χρόνο μέχρι να εξοικειωθούν με διάφορες, πιο έντονες, υφές.  

Sensory & Montessori Play : Tα παιδιά θα βρίσκουν ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει το ελεύθερο παιχνίδι με αισθητηριακά υλικά που δε λερώνουν και τόσο, αλλά και με ξύλινα παιχνίδια εμπνευσμένα από τη φιλοσοφία της Μαρίας Μοντεσσόρι, καθώς και με όργανα γυμναστικής τύπου Pikler.  

Hehe Play Bubble : Το πρόγραμμα αυτό θα πραγματοποιείται 2 πρωινά την εβδομάδα, από 2 ώρες την κάθε φορά, όπου τα παιδιά με τους γονείς μαζί στο χώρο, θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα κέντρα δραστηριοτήτων. Στόχος της ομάδας είναι φυσικά να παίξουν με αισθητηριακά υλικά, να εξερευνήσουν, να δημιουργήσουν, να εμπιστευτούν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους, αλλά κυρίως το να αποκτήσουν θετικές εμπειρίες συνύπαρξης, πριν έρθει η στιγμή της μετάβασής τους στον παιδικό σταθμό. Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτική περιγραφή του συγκεκριμένου προγράμματος, κόστος και διαδικασία κρατήσεων. 

 

Κόστος των ομάδων (για όλες, εκτός από τη "Hehe Play Bubble"). 

Για τη συμμετοχή ενός παιδιού & γονιού σε μια ομάδα την εβδομάδα, το κόστος είναι 45€ ο μήνας (70€ αν πρόκειται για δύο αδέρφια). 

Για τη συμμετοχή ενός παιδιού & γονιού σε δύο ομάδες την εβδομάδα, το κόστος είναι 75€ ο μήνας (110€ αν πρόκειται για δύο αδέρφια).

Αν επιθυμείτε να εγγραφείτε σε παραπάνω από 2 ομάδες, ρωτήστε μας, ώστε να σας ενημερώσουμε για την έκπτωση.

Σε περίπτωση που υπάρχει χώρος σε κάποια ομάδα θα μπορείτε να μας επισκεφτείτε για μεμονωμένη συνάντηση. Σε αυτή την περίπτωση το  κόστος της μεμονωμένης συμμετοχής είναι 12€ για ένα παιδί/γονιό και 20€ για τα δύο αδέρφια. 

 

Εγγραφές / Κρατήσεις

Για να πραγματοποιήσετε εγγραφή σε κάποια ομάδα του μήνα Ιουνίου (εκτός από την Hehe Play Bubble), χρειάζεται να συμπληρώσετε την αίτηση που θα βρείτε παρακάτω και, αφού σας ενημερώσουμε σχετικά με το αν υπάρχουν θέσεις για την ομάδα που επιλέξατε, να προπληρωθεί ο μήνας, είτε μέσω τράπεζας, είτε περνώντας από το hehe. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος ώστε να διασφαλίσουμε πως θα τηρηθεί ο σωστός αριθμός ατόμων στο χώρο. 

 Πατώντας εδώ θα οδηγηθείτε στην αίτηση.

Σε περίπτωση που θέλετε να γνωρίσετε το χώρο και να συνομιλήσετε με τις/τους υπεύθυνες/ους πριν την εγγραφή σας, θα μπορείτε να μας επισκεφτείτε το Σάββατο 22/05, 12:00 με 20:00 για μια πρώτη γνωριμία. Μπορείτε να καλείτε στο 2310911941 πριν μας επισκεφτείτε.  

Παρακαλούμε φροντίστε για την έγκαιρη εγγραφή σας καθώς οι θέσεις είναι, αναγκαστικά, λιγότερες από ποτέ, ώστε να τηρούμε σωστά τα μέτρα, οπότε οι ομάδες γεμίζουν γρήγορα! 

 

Φιλοσοφία του Hehe

Η θετική διαπαιδαγώγηση είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε να αλληλοεπιδρούμε με τα παιδιά.

Έχοντας μελετήσει σε βάθος θεωρίες και πρακτικές, όπως της Μαρίας Μοντεσσόρι, της προσέγγισης Reggio Emilia, του Νευρο-Δραματικού παιχνιδιού της Sue Jennings, της Mη-Kατευθυντικής Παιγνιοθεραπείας της Victoria Axline και της παιδαγωγικής Froebel, της Emmi Pikler και της Magda Gerber, δημιουργήσαμε το δικό μας "hehe" τρόπο παιχνιδιού, ο οποίος προσφέρει στα παιδιά αυτό ακριβώς που θεωρούμε πως χρειάζονται: ένα φροντισμένο, μεγάλο χώρο, ώστε τα παιδιά να μπορουν να μετακινούνται ελεύθερα και να αυτενεργούν, εξοπλισμένο με μια πληθώρα ποιοτικών αισθητηριακών υλικών και εργαλείων, και τις κατάλληλες συνθήκης σεβασμού, αποδοχής και ενσυναίσθησης. 

Έτσι τα παιδιά, νιώθωντας ασφάλεια, μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα, να ανακαλύπτουν και να διευρύνουν τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά τους, να εξερευνούν και να πειραματίζονται, να ανακαλύπτουν, να χαίρονται, να συνυπάρχουν και να μαθαίνουν, είτε μόνα τους, είτε παρέα με άλλα παιδιά, είτε με τις/τους παιδαγωγούς και τους γονείς τους.

Περισσότερα για τη φιλοσοφία του hehe μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Οι άνθρωποι στο Hehe

Επιστημονική υπεύθυνη για τις ομάδες είναι η Αναπτυξιακή Ψυχολόγος (MSc) Ελένη Οικονομίδου, η οποία, μαζί με τον κεραμίστα Έκτορα Γιαλαμά, έχει εισάγει το παιχνίδι του Messy, Sensory & Clay Play στην Ελλάδα. Οι ομάδες υλοποιούνται τόσο από την Ελένη και τον Έκτορα, όσο και από τις/τους έμπειρες/ους παιδαγωγούς του hehe.

Ένα σύντομο βιογραφικό μας μπορείτε να βρείτε εδώ. 

 

messy play

 

Περιμένουμε με μεγάλη χαρά την ημέρα που θα σας γνωρίσουμε ή που θα σας ξανασυναντήσουμε στο χώρο μας, να πλάσουμε παρέα τον πηλό, να χαϊδέψουμε την άμμο, να βάψουμε τον τοίχο με τα χρώματα, να φτιάξουμε μεγάλα γλυπτά, να παίξουμε, να επικοινωνήσουμε και να χαρούμε!