Ομάδες Messy Play with Hehe Art

 

Messy Play with Hehe Art, από το 2010, για το πιο ανέμελο, δημιουργικό και ανατρεπτικό παιχνίδι! Οι ομάδες μας πραγματοποιούνται σε έναν χώρο ειδικά εξοπλισμένο, με παιδαγωγούς κατάλληλα εκπαιδευμένους, ώστε να προσφέρουν στα μικρά παιδιά τα υλικά και την ελευθερία που χρειάζονται για να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν, να καλύψουν τις αισθητηριακές τους ανάγκες, να κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με τα καλλιτεχνικά υλικά, να οδηγηθούν σταδιακά προς το συμβολικό παιχνίδι, να παίξουν ελεύθερα, να δημιουργήσουν, να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση και την κοινωνικότητα τους! 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ισχύει μέχρι και τις 16/07/20. Για το υπόλοιπο του καλοκαιριού θα ανακοινώνονται μεμονωμένες δράσεις που θα πραγματοποιούνται τόσο στο χώρο μας στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδος! 

Πρόγραμμα Καλοκαιριού 2020

Τρίτη           

18:00 - 19:00   (12 - 24 μηνών) Με βρώσιμα υλικά,  κατάλληλη για παιδιά που ακόμα μπορεί να βάζουν πραγματάκια στο στόμα τους! 

19:10 - 20:10  (από 18 μηνών έως 5 ετών)

 

Τετάρτη    

18:00 - 19:00   (από 18 μηνών έως 5 ετών) 

19:10 - 20:10  (από 18 μηνών έως 5 ετών)

 

Πέμπτη      

11:00 - 12:00   (18 μηνών έως 5 ετών)

19:00-20:00     (18 μηνών έως 5 ετών)

 

Κόστος των συναντήσεων: 40€ για τις 4 συναντήσεις του μήνα, 65€ για τις 8 συναντήσεις (65€ για τα 2 αδέρφια και 110€ αντίστοιχα).

Για την συμμετοχή σας σε κάποια από τις ομάδες μας χρειάζεται οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί κράτηση. Σε περίπτωση που υπάρχει άδεια θέση σε κάποιο τμήμα θα μπορεί να μας επισκεφτεί κάποιο παιδί πληρώνοντας  μεμονωμένα  (12€ η μεμονωμένη συνάντηση, 18€ για τα 2 αδέρφια), μετά από επικοινωνία μαζί μας.

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με τη φιλοσοφία μας και το τρόπο λειτουργίας των ομάδων: 

***Τί είναι το Messy Play;***
Είναι το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του οποίου παιδιά όλων των ικανοτήτων και ηλικιών, χρησιμοποιούν υλικά που απευθύνονται σε όλες τις αισθήσεις. Δεν είναι απλά μια "δραστηριότητα", δεν είναι κάτι που το ανακάλυψαν οι ενήλικοι και το προσφέρουν στα παιδιά, αλλά είναι μέρος της φυσικής τους τάσης προς την εξερεύνηση του περιβάλλοντος τους μέσα από τα αισθητήρια τους όργανα, μια τάση πολύτιμη και αναγκαία για την ομαλή ανάπτυξη τους.

***Τί προσφέρει το Messy Play;***
H συμβολή του είναι τεράστια σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης: ενθαρρύνει και ενισχύει την κινητική ανάπτυξη (λεπτή & αδρή κινητικότητα, ισορροπία), την κοινωνικοποίηση, την συναισθηματική έκφραση, τη δημιουργική και καλλιτεχνική ανάπτυξη, τη γνωστική και μαθηματική ανάπτυξη, την επιστημονική σκέψη, και φυσικά την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία.

***Πώς πράττουμε το Messy Play;***
Οι ομάδες μας πραγματοποιούνται σε έναν μεγάλο και άνετο χώρο, αφιερωμένο στα messy παιχνίδια μας, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε σε παιδιά και γονείς την απαραίτητη ελευθερία κίνησης και έκφρασης, σε περιβάλλον αποδοχής και ενσυναίσθησης.

Προσφέρουμε τα κατάλληλα υλικά σε μεγάλες ποσότητες (φυσικός πηλός, χρώματα, νερό, άμμος, βρώσιμα και άλλα αισθητηριακά υλικά), ώστε τα παιδιά να μπορούν να εξερευνήσουν και να πειραματιστούν ελεύθερα, να συγκεντρωθούν και να δημιουργήσουν, να παίξουν χωρίς να ανησυχούν μήπως λερώσουν ή λερωθούν, να ενθουσιαστούν και να εκφραστούν, να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν και να μάθουν. Σύντομα, χάρη στον εξοπλισμό του χώρου που προωθεί το συμβολικό παιχνίδι και μέσα από την επανάληψη, το αισθητηριακό παιχνίδι εξελίσσεται και γίνεται παιχνίδι φαντασίας, αναπαράστασης και δημιουργίας.

Παράλληλα, οι παιδαγωγοί και η ψυχολόγος του χώρου βοηθούν τους γονείς να χαλαρώσουν και να παίξουν και αυτοί δίπλα στα παιδιά τους, να παρασυρθούν από αυτά και να αναπτύξουν και τις δικές τους δεξιότητες παιχνιδιού, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, να επιτρέψουν στους εαυτούς να γίνουν και πάλι για λίγο παιδιά, με πολύτιμο συνοδοιπόρο τα παιδιά τους! Συγχρόνως δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να ενημερωθούν και να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των παιδιών, τη γονεϊκότητα και τη θετική διαπαιδαγώγηση, αλλά και να αναπτύξουν σταδιακά μια ανοχή στο "χάος" που προκαλούν τα messy παιχνίδια των παιδιών!

***Πώς φερόμαστε προς τα παιδιά;***
Δεν «εκπαιδεύουμε» τα παιδιά, δεν τα «διδάσκουμε», δεν τα «καθοδηγούμε». Δε χρειάζονται τα παιδιά κάτι τέτοιο από εμάς, η πορεία τους προς τη μάθηση έρχεται φυσικά και αβίαστα μέσα από το παιχνίδι. Συνυπάρχουμε γύρω τους, ως ίσοι με αυτά, λειτουργούμε ως "πρότυπα", προσπαθώντας πάντα να φερόμαστε προς τα παιδιά με βάση τις αρχές της θετικής διαπαιδαγώγησης και της μη-κατευθυντικής παιγνιοθεραπείας της Axline.

Αυτό σημαίνει πως:
1) αναπτύσσουμε μια ζεστή, φιλική σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί, όσο το δυνατόν συντομότερα.
2) δεχόμαστε το παιδί όπως ακριβώς είναι.
3) χτίζουμε ένα αίσθημα επιτρεπτικότητας, ώστε το παιδί να νιώθει ελεύθερο να εκφράσει τα συναισθήματά του.
4) είμαστε σε εγρήγορση ώστε να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα του παιδιού και να τα καθρεφτίζουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθιέται το παιδί να κατανοήσει τις συμπεριφορές του και τον εαυτό του.
5) πιστεύουμε στην ικανότητα του παιδιού να κάνει τις δικές του επιλογές, να λύνει τα δικά του προβλήματα.
6) δεν κατευθύνουμε τις δράσεις του, το παιδί χαράζει το δρόμο και εμείς ακολουθούμε.
7) δε βιαζόμαστε, δεν προσπαθούμε να «μάθουμε» κάτι στο παιδί, το παιδί μαθαίνει ό,τι χρειάζεται στο δικό του χρόνο.
8) θεσπίζουμε μόνο λίγα, απαραίτητα όρια, ώστε όλα τα παιδιά να νιώθουν ασφάλεια στο χώρο.

***Κάθε πότε πραγματοποιούνται οι συναντήσεις;***
Συνολικά υπάρχουν 6 messy ομάδες την εβδομάδα, 5 απογευματινές και 1 πρωινή, που πραγματοποιούνται καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Μπορείτε να έρχεστε είτε μια, είτε δύο φορές την εβδομάδα, ιδανικά τις ίδιες πάντα μέρες.
Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα μεμονωμένης συνάντησης σε περίπτωση που αυτό χρειάζεται (όπως για μια δοκιμαστική συνάντηση, οικογένειες που μας επισκέπτονται από την επαρχία και άλλες ειδικές περιπτώσεις). Πρέπει να τονιστεί όμως ότι το ιδανικό για τα παιδιά (αλλά και τους γονείς) είναι η ένταξή τους σε κάποιο συγκεκριμένο τμήμα και η δέσμευση για εβδομαδιαίες συναντήσεις, ώστε το παιδί μέσα από τη συχνή και σταθερή επαφή τόσο με τα υλικά όσο και με τον ελεύθερο τρόπο έκφρασης αλλά και το βιωματικό τρόπο μάθησης, να αποκομίσει τα οφέλη του messy play σε όλο τους το εύρος.

***Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής;***
Το μηνιαίο κόστος είναι 40€ για τις 1 συνάντηση την εβδομάδα (οι συναντήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα σε 5 εβδομάδες, σε περίπτωση ασθένειας) ή 65€ για τις 2 συναντήσεις της εβδομάδας (μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα σε 6 εβδομάδες σε περίπτωση ασθένειας). Για τα αδέρφια προβλέπεται έκπτωση 20%. Το κόστος της μεμονωμένης / δοκιμαστικής συνάντησης είναι 12€ για το ένα παιδί, 18€ για τα δύο αδέρφια.

***Ποιοι/ες συντονίζουν τις ομάδες;***
Τις ομάδες Messy Play συντονίζουν οι:
- Ελένη Οικονομίδου (BSc Ψυχολογίας, MSc Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, εκπαιδεύτρια γονέων και παιδαγωγών, ιδρύτρια του Hehe και των Messy Play ομάδων στην Ελλάδα)
- Έκτορας Γιαλαμάς (γλύπτης-κεραμίστας, ιδρυτής του Hehe και των Messy Play ομάδων στην Ελλάδα)
- Ειδικά εκπαιδευμένοι συνεργάτες μας!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φύση του «Messy Play» και τα οφέλη του μπορείτε να βρείτε εδώ

Για κρατήσεις και πληροφορίες μπορείτε να πατήσετε εδώ, ή να καλέσετε στο 2310911941.